Penne s omáčkou Arrabbiata
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 648 kcal
- Sacharidy 99 g
- Tuky 17 g
- Sodík 802 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 99 g
- Cholesterol 19.6 mg
- Draslík 453.6 mg
- Vláknina 4870 mg
- Vitamín A 4870 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.4 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Nakrájíme najemno slaninu a chilli papričky. Slaninu, papričky, nakrájenou cibuli a drcený česnek smažíme za občasného zamíchání 
- 
                                2na oleji asi 8 minut při střední teplotě. 
- 
                                3Přidáme nakrájená rajčata, přilijeme půl hrnku vody, osolíme a opepříme. Omáčku vaříme pod pokličkou asi 40 minut do zhoustnutí. 
- 
                                4Když je omáčka téměř hotová, uvaříme ve slané vodě těstoviny al dente. Scedíme je a vrátíme do hrnce. 
- 
                                5Vložíme do omáčky petrželku. Ochutnáme ji a podle potřeby přisolíme. Omáčku nalijeme na těstoviny a opatrně protřeseme. Porce posypeme nastrouhaným parmezánem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        