Polévka s tortellini a citronem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 60 g Petržel - nať
  • 400 g Těstoviny Tortellini
  • 125 ml Víno bílé
  • 750 ml Voda pitná
  • 500 ml Vývar drůbeží
  • 1 ks Citrony
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 451 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 1273 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 163.2 mg
  • Vláknina 8378 mg
  • Vitamín A 8378 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z citronu oloupeme škrabkou na zeleninu široké pruhy kůry a z několika širokých pruhů nakrájíme jemné proužky, které použijeme na ozdobu hotového pokrmu.

  • 2

    Vínem, vývarem a vodou zalijeme široké pruhy citronové kůry. Polévku vaříme 10 minut na malém ohni, potom z ní citronovou kůru vyjmeme a přivedeme ji k varu.

  • 3

    Přidáme tortellini a nasekanou petrželku. Opepříme ji a případně přisolíme. Vaříme 8 minut, dokud nejsou těstoviny al dente. Porce ozdobíme proužky citronové kůry.

Komentáře k receptu