Jehněčí kýta na česneku
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 888 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 62 g
- Sodík 336 mg
- Bílkoviny 70 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 247.5 mg
- Draslík 1210.5 mg
- Vláknina 1229.8 mg
- Vitamín A 1229.8 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Maso potřeme olejem, osolíme a opepříme, posypeme nasekaným tymiánem a dáme na plech. 
- 
                                2Česnek rozdělíme na jednotlivé stroužky a neloupaný rozložíme na plech kolem masa. 
- 
                                3Pečeme při 210°C 50 minut, poté maso zabalíme do alobalu a necháme odležet 15 minut. 
- 
                                4Vypečenou šťávu a pečený česnek servírujeme s plátky masa. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        