Telecí brzlík po vinařsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 300 g Telecí brzlík
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 150 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 200 ml Víno bílé
  • 500 ml Voda pitná
  • 3 kávová lžička Kečup
  • 1 kávová lžička Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 463 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 335 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 302 mg
  • Draslík 535.4 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 80.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Opláchnutý telecí brzlík vložíme do vroucí vody, po 3 minutách jej přendáme do studené vody, odblaníme, nakrájíme na centimetrové plátky, osolíme a obalíme v hladké mouce.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme máslo, plátky brzlíku na něm rychle z obou stran opečeme, pak je vyndáme a do pánve nalijeme víno. Když je téměř vyvařené, přilijeme smetanu, vrátíme plátky brzlíku a prohřejeme.

  • 3

    Porce brzlíku upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme ozdobené lžičkou kečupu.

Komentáře k receptu