Guláš z vepřového masa a fazolí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Vepřová kýta
  • 50 g Kukuřice cukrová nakládaná
  • 250 g Fazole červené sterilované
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 špetka Paprika mletá pálivá
  • 2.5 dl Vývar drůbeží
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 416 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 475 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 67 mg
  • Draslík 708.3 mg
  • Vláknina 10672.2 mg
  • Vitamín A 10672.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 77.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové maso omyjeme a osušíme, nakrájíme na nudličky, naklepeme, okořeníme paprikou, pepřem a solí.

  • 2

    Papriky podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců, omyjeme a nadrobno nakrájíme. Cibule oloupeme a nakrájíme na plátky. Chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme na jemné proužky. Fazole slijeme z nálevu, propláchneme v sítu studenou vodou a necháme okapat.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej a kousky masa na něm při stálém míchání prudce osmažíme ze všech stran. Potom přidáme nakrájené papriky, cibuli i chilli papričku, promícháme a dusíme pod pokličkou 5 minut. Směs zaprášíme moukou, zalijeme vývarem, mícháme a ještě 5 minut vaříme. Nakonec přisypeme fazole a kukuřici, vše důkladně promícháme a vaříme dalších 10 minut. Občas promícháme a dochutíme paprikou, pepřem a solí.

Komentáře k receptu