Brambory s bylinkovým krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Brambory rané
  • 300 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 320 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 205 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 36 mg
  • Draslík 30 mg
  • Vláknina 6842.8 mg
  • Vitamín A 6842.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 83 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory dobře omyjeme a vaříme ve slupce v osolené vodě asi 25 minut pod pokličkou.

  • 2

    V kastrůlku zvolna rozehřejeme smetanu s máslem. Vmícháme omyté, nasekané bylinky a omáčku podle chuti osolíme, opepříme a okyselíme citronovou šťávou.

  • 3

    Brambory odstavíme z plotny, scedíme a necháme chvíli stát. Podáváme s bylinkovým krémem.

Komentáře k receptu