Brambory s bylinkovým kořením

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 30 g Cibulka jarní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Estragon
  • 3 l Voda pitná
  • 1 dl Vývar z hovězích kostí
  • 1 kg Brambory
  • 1 polévková lžíce Kerblík
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 235 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 227 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 20.8 mg
  • Draslík 857.9 mg
  • Vláknina 9134 mg
  • Vitamín A 9134 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostky a v hrnci s osolenou vodou uvaříme doměkka. Uvařené scedíme, dáme stranou a udržujeme teplé.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku, hned přimícháme estragon, kerblík, přisypeme kmín, zalijeme vývarem a stálým mícháním přivedeme k varu.

  • 3

    S připravenou zálivkou zalijeme teplé brambory, podle vlastní chuti osolíme, opepříme. Nakonec vše dobře promícháme, porcujeme na talíře a brambory podáváme.

Komentáře k receptu