Žebírka v pivní omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1101 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 87 g
 - Sodík 380 mg
 - Bílkoviny 55 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 270 mg
 - Draslík 812.3 mg
 - Vláknina 573.5 mg
 - Vitamín A 573.5 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 28.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli nakrájíme nahrubo, česnek prolisujeme, žebírka naporcujeme, tvrdý chleba nastrouháme.
 - 
                                2
V oleji rozmícháme prolisovaný česnek s paprikou, solí a pepřem a potřeme jím žebírka. Vložíme do kastrolu a necháme alespoň jeden den marinovat. Poté žebírka orestujeme s cibulí, zalijeme pivem a pod poklicí dusíme doměkka.
 - 
                                3
Udušená žebírka přeložíme na mísu, do šťávy vmícháme nastrouhaný chleba a provaříme. Přidáme žebírka a necháme je chvíli prohřát.