Vánoční houbová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 20 g Hříbky čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 l Bujón zeleninový
  • 2 dl Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 118 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 196 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 17 mg
  • Draslík 47.8 mg
  • Vláknina 457 mg
  • Vitamín A 457 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené hříbky omyjeme a namočíme do mléka na 30 minut. Potom je scedíme a pokrájíme na menší kousky.

  • 2

    V hrnci rozpálíme máslo a z hladké mouky usmažíme zlatou jíšku. Zalijeme ji za stálého míchání postupně studeným, zeleninovým bujonem a přivedeme k varu. Přidáme houby, čerstvě pomletý pepř, drcený kmín, sůl podle chuti a pomalu vaříme 20 minut.

  • 3

    Omytou a drobně pokrájenou petrželku pokrájíme a ke konci vaření ji přimícháme do polévky a podáváme.

Komentáře k receptu