Bylinkový salát s vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Bylinky čerstvé - svazek
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 1 kávová lžička Šťáva jablečná 100%
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Balsamico ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 249 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 285 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 85.1 mg
  • Vláknina 2101.5 mg
  • Vitamín A 2101.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 7.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bylinky pečlivě opláchmene pod tekoucí studenou vodou. Na tvrdo uvařená vejce oloupeme a nakrájíme na plátky.

  • 2

    V míse rozmícháme hořčici, sůl a pepř, jablečnou šťávu, balzamikový ocet a citronovou šťávu. Olej postupně přišleháme metlou.

  • 3

    Bylinky s plátky vajec dáme na talíř a pokapeme zálivkou.

Komentáře k receptu