Filet z tresky s fenyklem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 50 g Cibule
  • 250 g Fenykl sladký - hlíza
  • 30 g Petržel - nať
  • 125 g Strouhanka
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 10 g Kopr čerstvý
  • 10 g Řeřicha
  • 60 g Ančovičky konzervované
  • 1 ks Citrony
  • 1 kg Filety z tresky tmavé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 419 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 1261 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 21.8 mg
  • Draslík 539.7 mg
  • Vláknina 8432.5 mg
  • Vitamín A 8432.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme nasekanou cibuli, nadrobno nakrájený fenykl a zvolna smažíme 5 minut, průběžně promícháváme, až změkne, ale ještě nezačne hnědnout.

  • 2

    Odstavíme, přimícháme nakrájené ančovičky, petrželovou nať, strouhanku, sůl a pepř.

  • 3

    Steaky z tresky vložíme do máslem vymaštěné zapékací mísy a každý zvlášť pokryjeme vrstvou směsi ančoviček a fenyklu, kterou přitiskneme rukou.

  • 4

    Maso pokapeme olejem z ančoviček a dáme je na 15-20 minut péci do předehřáté trouby na 200 °C, až maso zmatní a snadno se uvolňuje od kostí.

  • 5

    Hotové steaky dáme na vyhřáté talíře. Ozdobíme je plátky citronu, snítky kopru a řeřichy a servírujeme.

Komentáře k receptu