Červené kari rogan još

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 2 g Hřebíček
  • 3 g Skořice celá
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.5 kávová lžička Kardamom
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.25 kávová lžička Garam masala
  • 2 kávová lžička Koriandr mletý
  • 2 kávová lžička Kmín římský
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 4 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1.5 dl Voda pitná
  • 1.25 dl Jogurt nízkotučný
  • 1 kg Hovězí maso zadní
  • 2 polévková lžíce Kořeněné máslo Ghee
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 283 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 235 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 107.3 mg
  • Draslík 191.7 mg
  • Vláknina 4034.4 mg
  • Vitamín A 4034.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozehřejeme ghí ve velkém ohnivzdorném kastrolu a osmahneme pokrájené hovězí maso do hněda. Vyndáme z kastrolu a necháme stranou. Do hrnce přidáme pokrájenou cibuli a smažíme. Přidáme rozetřený česnek, zázvor, chilli, kardamom, hřebíčky, koriandr, kmín, sůl a papriku do kastrolu a mícháme, dokud nezačne vonět.

  • 2

    Maso dáme zpět do kastrolu a vše podusíme 3 minuty. Vmícháme postupně jogurt, přidáme skořicovou kůru a horkou vodu a opepříme.

  • 3

    Zakryjeme kastrol pokličkou a zapékáme v předehřáté troubě 75 minut, dokud nebude maso měkké. Poté vyndáme a zahodíme skořicovou kůru a vmícháme garam masalu. Z povrchu odebereme přebytečný tuk.

  • 4

    Podáváme horké.

Komentáře k receptu