Jehněčí po římsku
Suroviny
- 600 g Jehněčí kýta
 - 50 g Olivy černé
 - 120 ml Vývar zeleninový
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 0.5 kávová lžička Tymián sušený
 - 6 ks Ančovička - filety
 - 4 stroužek Česnek
 - 1.5 dl Víno červené
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 541 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 457 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 146 mg
 - Draslík 827.3 mg
 - Vláknina 1760.5 mg
 - Vitamín A 1760.5 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.1 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rozehřejeme máslo a olej ve velké pánvi, přidáme pokrájené jehněčí maso a smažíme, dokud nezhnědne po všech stranách cca 5 minut.
 - 
                                2
Rozmělníme v hmoždíři na hladkou pastu tymián, česnek a ančovičky. K masu přilijeme do pánve víno a zeleninový vývar. Vmícháme cukr a směs z hmoždíře. Směs přivedeme k varu a pod pokličkou vaříme 40 minut, dokud není maso měkké. Na posledních 10 minut sundáme pokličku. Do omáčky přidáme olivy a zamícháme.
 - 
                                3
Podáváme teplé, ozdobené petrželkou.