Telecí řízek na žampionech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 20 g Sůl
  • 100 g Tuk
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 1000 g Telecí kýta
  • 200 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 287 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 907 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 99.5 mg
  • Draslík 443.6 mg
  • Vláknina 400 mg
  • Vitamín A 400 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí kýtu (ořech) opláchneme a ukrojíme přes vlákno 1-2 plátky. Mírně je naklepeme, okrajové blanky nařízneme, maso osolíme, na tuku rychleji opečeme a vyjmeme.

  • 2

    Do výpeku nasypeme očištěné, opláchnuté a na plátky nakrájené žampiony a mírně je osmahneme. Zastříkneme vývarem a krátce podusíme.

  • 3

    Před koncem dušení šťávu se žampiony přisolíme a zjemníme máslem.

  • 4

    Opečený řízek přelijeme šťávou se žampiony.

  • 5

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu