Telecí řízek na holštýnský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 30 g Kapary sterilované
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 400 g Vejce slepičí
  • 20 g Sůl
  • 100 g Tuk
  • 1000 g Telecí kýta
  • 50 g Sardelové řezy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 348 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 1181 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 273 mg
  • Draslík 449.2 mg
  • Vláknina 192 mg
  • Vitamín A 192 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí kýtu (ořech) opláchneme a ukrojíme přes vlákno 1-2 plátky. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, na tuku rychleji opečeme a vyjmeme.

  • 2

    V tvořítku vytřeném máslem zároveň připravíme sázené vejce, do kterého zapečeme dávku kaparů a sardelového řezu.

  • 3

    Do výpeku přidáme rozpustit zbylé máslo.

  • 4

    Nakonec opečený řízek přelijeme výpekem zjemněným máslem a ozdobíme vejcem se zapečenými kapary a sardelovým řezem.

  • 5

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu