Telecí řízek na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Telecí kýta
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.25 dl Víno bílé
  • 0.5 dl Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 238 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 155 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 117 mg
  • Draslík 625.4 mg
  • Vláknina 2489.8 mg
  • Vitamín A 2489.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí maso rozkrájíme na 4 řízky, omyjeme, osušíme a naklepeme.

  • 2

    Citronovou šťávu smícháme v míse s vínem, vložíme naklepané řízky a necháme alespoň půl dne marinovat. Před smažením řízky vyjmeme, dáme okapat.

  • 3

    Ve velké pánvi rozehřejeme olej, řízky na něm prudce smažíme 2 - 3 minuty z každé strany. Potom je přendáme na talíř, odložíme stranou.

  • 4

    Do pánve vlijeme marinádu, přivedeme k varu, opepříme, osolíme, promícháme a necháme chvíli povařit. Do omáčky následně vložíme plátky citronu, přidáme maso, necháme přikryté malou chvíli dusit, následně podáváme.

Komentáře k receptu