Rybízový koláč s pekanovými oříšky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 125 g Maliny
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Ořechy pekanové
  • 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 4 ks Banány
  • 3 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 3 polévková lžíce Rybíz červený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 612 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 5 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 20 mg
  • Draslík 713.3 mg
  • Vláknina 17827 mg
  • Vitamín A 17827 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozmixujeme ořechy. Lžíci mletých ořechů, prášek do pečiva a mouku vložíme do mísy, zpracujeme máslo, vznikne drobenka.

  • 2

    Polovinu dáme stranou na horní vrstvu koláče. Ke zbytku drobenky přilijeme 4 lžíce studené vody, smícháme na tuhé těsto. Zakryté uložíme na 30 minut do lednice.

  • 3

    Na 200 stupňů předehřejeme troubu, dortovou formu vymažeme máslem, těsto rozválíme na pomoučněném válu a vložíme do formy. Na těsto položíme pečicí papír a pečeme 15 minut. Poté odstraníme papír a pečeme ještě 5 minut.

  • 4

    Na plátky nakrájíme banány, přidáme polovinu cukru, promícháme se zbylým ovocem - malinami a rybízem. Rozdělíme na korpus, drobenku, kterou jsme si dali stranou, promícháme se zbylým cukrem a s mletými pekanovými ořechy, směs nasypeme na ovoce.

  • 5

    Pečeme 15 minut, poté pečeme na 175 stupňů. Poté pečeme dalších 20 minut, dokud není horní strana upečená.

  • 6

    Necháme vychladnout a podáváme.

Komentáře k receptu