Rybízový koláč s cukrovým sněhem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Máslo čerstvé
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 g Mouka pšeničná hrubá
  • 200 g Cukr krupice
  • 150 g Cukr moučkový
  • 500 g Rybíz červený
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 špetka Vanilka mletá
  • 0.125 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 792 kcal
  • Sacharidy 105 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 101 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 71 g
  • Cholesterol 290.8 mg
  • Draslík 339.4 mg
  • Vláknina 9426.1 mg
  • Vitamín A 9426.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 42.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo umícháme, přidáme cukr, žloutky, strouhanou citronovou kůru, vanilku, cca 20 minut třeme, poté vmícháme prosátou mouku a tuhý sníh ušlehaný z bílků.

  • 2

    Těsto vlijeme a rozetřeme do vymazané, moukou vysypané formy, v mírně vyhřáté troubě upečeme do zlatova.

  • 3

    Hotový koláč poklademe rybízem, potřeme cukrovým sněhem a ještě cca 4 minuty zapečeme. Necháme vychladnout, nakrájíme a podáváme.

  • 4

    Na cukrový sníh svaříme ve studené vodě cukr, ještě horký jej nalijeme po kapkách do tuhého sněhu ušlehaného z bílků.

Komentáře k receptu