Jehněčí s houbami shiitake na zázvoru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Jehněčí maso
  • 175 g Fazolové lusky zelené
  • 175 g Shiitake houby
  • 1 kávová lžička Olej sezamový
  • 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
  • 6 ks Cibulka jarní
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Sezam - semena
  • 1 polévková lžíce Zázvor celý
  • 2 polévková lžíce Sherry brandy
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 359 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 12 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 100 mg
  • Draslík 334.1 mg
  • Vláknina 6818 mg
  • Vitamín A 6818 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.3 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1189 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso pokrájíme na silné plátky. Olej rozehřejeme ve woku, přidáme pokrájené maso a smažíme 2 minuty. Přidáme strouhaný zázvor, rozetřený česnek, houby, pokrájené jarní cibulky a fazolky a dvě minuty smažíme za neustálého míchání.

  • 2

    Smícháme solamyl se sherry a vmícháme do woku. Přidáme sezamový olej, sójovou omáčku a povaříme minutu, aby omáčka zhoustla.

  • 3

    Hotový pokrm posypeme sezamovými semínky a podáváme.

Komentáře k receptu