Cibulová omáčka k vařenému masu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kostka Bujón hovězí
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 dl Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 132 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 63 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 18 mg
  • Draslík 74.5 mg
  • Vláknina 1776.8 mg
  • Vitamín A 1776.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou a nadrobno nasekanou cibuli v pánvi na rozehřátém másle jemně osmažíme, přilijeme 2 dl vody, rozdrobíme kostky bujonu a vaříme, aby se bujon rozpustil. V hrníčku rozšleháme vodu s moukou a za stálého míchání ji přiléváme do omáčky. Omáčku vaříme tak dlouho, až bude úplně hladká. Ke konci opepříme, osolíme a podle vlastní chuti přidáme pár kapek citrónové šťávy.

Komentáře k receptu