Omáčka cibulová

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 1 ks Cibule - nať
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 2 dl Vývar zeleninový
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1.5 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 65 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 235 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 5.5 mg
  • Draslík 93 mg
  • Vláknina 1660.4 mg
  • Vitamín A 1660.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do rendlíku dáme větší část másla, rozehřejeme je, přisypeme cibuli nakrájenou nadrobno a přisypeme polohrubou mouku. Krátce mouku zasmahneme.

  • 2

    Poté po částech a za stálého míchání budeme přilévat vývar do jíšky. Vývar s jíšku musíme opravdu dobře rozmíchat, aby se nedělali hrudky.

  • 3

    Jíšku zalitou vývarem povaříme cca 15 min.

  • 4

    Jakmile bude omáčka hotová, přimícháme do ní zbylé máslo a nasekanou cibulovou nať.

Komentáře k receptu