Nadívané vepřové řízky
Suroviny
- 600 g Vepřová kýta
- 125 g Olivy černé
- 30 ml Olej olivový
- 2.35 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 6 plátek Šunka parmská
- 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
- 4 polévková lžíce Bazalka
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 463 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 35 g
- Sodík 653 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 104.6 mg
- Draslík 529.6 mg
- Vláknina 2176.5 mg
- Vitamín A 2176.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Z masa odřízneme přebytečný tuk, řízky nařízneme po délce, rozevřené maso otevřeme, osolíme a opepříme. Do středu řízku vložíme bazalkové listy a rajčatový protlak smíchaný se sýrem. 
- 
                                2Stiskneme maso, aby se rýha zakryla a každý řízek zabalíme do plátku šunky. Vložíme je do pekáče, potřeme olejem a pečeme v předehřáté troubě 40 minut. Poté je necháme 10 minut vychladnout. 
- 
                                3Do mixéru dáme vypeckované černé olivy, olivový olej a česnek, rozmixujeme do hladka. Vzniklou pastu podáváme k masu. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        