Vepřové uzené nadívané ovocem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Čočka jedlá
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 kávová lžička Voda pitná
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Pomerančová kůra
  • 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
  • 1 ks Celer - nať
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 2 ks Meruňky kompot
  • 4 plátek Uzené maso vařené
  • 4 polévková lžíce Džus meruňkový
  • 1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
  • 1 polévková lžíce Žervé
  • 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 87 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 197 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 198 mg
  • Vláknina 10893 mg
  • Vitamín A 10893 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce vložíme celer a čočku. Zalijeme vařící vodou a vaříme 18 minut, až změknou. Pokud je třeba, přidáme ještě vodu. Na poslední minutu vaření přihodíme nasekané jarní cibulky a necháme stát pod pokličkou 10 minut.

  • 2

    V každém uzeném plátku prořízneme kapsu. Čočku procedíme a smícháme s polovinou šalvěje i s meruňkami, osolíme, opepříme. Směsí naplníme kapsy. První dva plátky pokryjeme papírovým ubrouskem a dáme do mikrovlné trouby na 4 minuty (nastavíme nejvyšší výkon). Poté přemístíme na ohřáté talíře, přikryjeme a udržujeme v teple.

  • 3

    V hrnečku smícháme Solamyl s trochou vody, přidáme meruňkový džus a pomerančovou kůru i šťávu. Přikryjeme pokličkou, vložíme do mikrovlnné trouby na 2 minuty. Každých 30 vteřin omáčku zamícháme. Přidáme žervé, zbývající šalvěj a vložíme ještě na 30 vteřin do mikrovlnné trouby, aby se omáčka prohřála.

  • 4

    Podáváme s omáčkou.

Komentáře k receptu