Nadívané vepřové kotlety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Žampiony čerstvé
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Masox
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Kmín mletý
  • 1 špetka Majoránka
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 dl Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 246 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 116 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 69 mg
  • Draslík 417.7 mg
  • Vláknina 1230.4 mg
  • Vitamín A 1230.4 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žampiony opláchneme a nakrájíme na malé kousky, cibuli oloupeme, pokrájíme na jemno. Česnek prolisujeme. Šunku rozkrájíme na malé kousky. Vepřové kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme a odřízneme tučné kousky. Masox smícháme v hrnku s vodou, necháme krátce provařit.

  • 2

    Nejdříve připravíme náplň: v míse smícháme nakrájené odřezky z kotlet a kousky šunky s prolisovaným česnekem, dochutíme majoránkou, kmínem, pepřem, solí. Přidáme pokrájenou cibuli, žampiony, vše velmi dobře promícháme.

  • 3

    Na každou kotletu rozložíme část náplně, zabalíme, párátky nebo jehlami propíchneme tak, aby se nerozbalovaly a náplň nevytekla.

  • 4

    V zapékací míse nebo pekáči rozpálíme olej, na něm zabalené kotlety zprudka z obou stran osmahneme. Potom mísu nebo pekáč vložíme do trouby, předehřáté na 200 stupňů, pečeme přibližně 20 minut. Během pečení je obracíme, podléváme rozmíchaným Masoxem a poléváme vypečenou šťávou.

Komentáře k receptu