Jabčánková omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 418 kcal
 - Sacharidy 50 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 30101 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 44 g
 - Cholesterol 14 mg
 - Draslík 656 mg
 - Vláknina 5672.5 mg
 - Vitamín A 5672.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.7 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytý a osušený citron nastrouháme a pak z něj do sklenice vymačkáme šťávu.
 - 
                                2
Omytá a oloupaná jablka nastrouháme, dáme do hrnce, podlijeme vínem, přimícháme citronovou kůru a pod poklicí pomalu dusíme doměkka přibližně 10-15 minut. Pak směs rozmixujeme na protlak.
 - 
                                3
V druhém hrnci si rozpálíme máslo, přimícháme mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme ji studeným hovězím bujonem, vyšleháme dohladka a přivedeme k varu. Jíšku povaříme 4 minuty, přimícháme jablkový protlak, cukr, podle chuti sůl a dochutíme citronovou šťávou.
 - 
                                4
Jabčánkovou omáčku podáváme teplou.