Dušené skopové na zelenině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 150 g Celer bulvový
  • 300 g Kapusta růžičková
  • 150 g Mrkev kořen
  • 1000 g Skopové výsekové
  • 21 g Sůl
  • 5 g Paprika mletá sladká
  • 150 g Petržel kořen
  • 20 g Mouka pšeničná hladká
  • 50 g Protlak rajčatový
  • 1 ks Cibule
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 442 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 1405 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 100 mg
  • Draslík 533 mg
  • Vláknina 12793.3 mg
  • Vitamín A 12793.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky skopového masa osolíme a opečeme na rozpáleném oleji dočervena. Kořenovou zeleninu a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostky, dáme do hrnce spolu s masem, zalijeme vroucí vodou, osolíme a vaříme zakryté na mírném ohni 30 minut.

  • 2

    Přihodíme brambory nakrájené na malé kostky, růžičkovou kapustu a vaříme dalších 10 minut. Vmícháme protlak smíchaný s moukou, papriku a prolisovaný česnek, dosolíme a dovaříme 2 minuty.

Komentáře k receptu