Polévka pohanková

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Pohanka
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Cibule
  • 50 g Hříbky čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 200 g Brambory
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 15 g Pažitka
  • 1000 g Vývar z hovězích kostí
  • 1 g Kmín drcený
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 426 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 1892 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 150.2 mg
  • Draslík 1344.8 mg
  • Vláknina 3712.5 mg
  • Vitamín A 3712.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory očistíme a nakrájíme na kostičky, očištěné houby na plátky, oloupanou cibuli nadrobno.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, mouku a usmažíme středně hnědou cibulovou jíšku. Zalijeme horkým vývarem, rozmícháme, osolíme, opepříme, okmínujeme, přisypeme brambory, houby, propláchnutou pohanku a vaříme 15 minut. Nakonec přimícháme rozkvedlané vejce, ihned rozmícháme, provaříme, přisypeme posekanou pažitku a můžeme podávat.

Komentáře k receptu