Dušené řízky v zelenině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 478 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 59 g
 - Sodík 623 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 83.3 mg
 - Draslík 763.6 mg
 - Vláknina 4435 mg
 - Vitamín A 4435 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 45.3 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 37.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí maso nakrájíme na plátky, nasolíme, opepříme, obalíme v části mouky a opečeme z obou stran na rozpáleném sádle.
 - 
                                2
Do kastrolu naskládáme nakrájenou papriku, cibuli, petržel a mrkev. Na zeleninu rozložíme plátky i s vypečeným tukem, přidáme mletou papriku a podlijeme vodou, zakryté dusíme asi hodinu. Když je maso měkké, vlijeme smetanu smíchanou se zbylou moukou a krátce povaříme do zhoustnutí. Dosolíme a můžeme podávat.