Zelňačka s klobásou a vejcem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Brambory
  • 50 g Slanina vepřová
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 3 g Bobkový list
  • 3 g Kmín drcený
  • 100 g Klobása uzená
  • 200 g Zelí kysané
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 750 ml Voda pitná
  • 5 ml Polévkové koření
  • 200 ml Smetana zakysaná 14%
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 300 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1108 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 69.8 mg
  • Draslík 279 mg
  • Vláknina 6267 mg
  • Vitamín A 6267 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory očistíme a nakrájíme na kostičky, slaninu na nudličky, klobásu na tenká kolečka.

  • 2

    Do hrnce nasypeme slaninu, necháme ji rozškvařit, přisypeme mouku a usmažíme světlejší jíšku. Zalijeme horkou vodou, přidáme zelí i s nálevem, bobkový list, sůl, pepř, kmín a ve smetaně rozkvedlané vejce. Povaříme asi 15 minut.

  • 3

    V pánvi nasucho opražíme klobásu a spolu s bramborami ji přidáme do polévky, dovaříme, ochutíme polévkovým kořením a můžeme podávat.

Komentáře k receptu