Cibulová omáčka se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 60 g Cibulka jarní
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 60 g Mouka pšeničná hladká
  • 30 g Cukr krupice
  • 4 g Sůl
  • 200 g Brambory vařené
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 20 ml Ocet vinný
  • 500 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 391 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 517 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 50 mg
  • Draslík 242.2 mg
  • Vláknina 3630 mg
  • Vitamín A 3630 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 77.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme nadrobno, jarní cibulku i s natí na malá kolečka.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, posypeme moukou a usmažíme světle hnědou cibulovou jíšku, přilijeme vodu, metlou důkladně rozšleháme a přivedeme k varu. Osolíme, osladíme a přilijeme smetanu a trochu octa. Ještě krátce povaříme a odstavíme z ohně.

  • 3

    Cibulovou omáčku podáváme s vařenými bramborami a každou porci posypeme jarní cibulkou.

Komentáře k receptu