Kořeněná pečená jablka s ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 85 g Ořechy vlašské
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 200 g Zakysaná smetana
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 4 ks Jablka
  • 1 šálek Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Rozinky tmavé
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 407 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 46 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 33.2 mg
  • Draslík 385 mg
  • Vláknina 10593.2 mg
  • Vitamín A 10593.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z omytých jablek opatrně seřízneme vršky a necháme je stranou. Jádřince z jablek odstraníme a jablka pokapeme citronovou šťávou.

  • 2

    Ořechy, rozinky, cukr, máslo a skořici rozmixujeme nahrubo.

  • 3

    Otvory po jádřincích naplníme rozmixovanou směsí a přiklopíme seříznutým vrškem. Jablka postavíme do zapékací mísy a přilijeme vodu do výšky 1cm.

  • 4

    Mísu vložíme do středně vyhřáté trouby a jablka pečeme asi 30 minut doměkka.

  • 5

    Dezert podáváme teplý, s kopečkem zakysané smetany.

Komentáře k receptu