Kořeněná pečená tykev
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 133 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 200 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 456.2 mg
 - Vláknina 5660 mg
 - Vitamín A 5660 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 40.6 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou tykev podélně nakrájíme na silné pruhy a položíme do pekáče. V hrnku smícháme 2 lžíce teplé vody s olejem, solí, na nudličky nakrájenými chilli papričkami, nastrouhaným zázvorem, medem a špetkou pepře. Omáčkou přelijeme tykev a vše promícháme.
 - 
                                2
Pekáč vložíme do trouby a tykev pečeme asi 40 minut doměkka. Pekáčem občas potřeseme a pokud bude tykev suchá, pokapeme ji trochou oleje.
 - 
                                3
Podáváme jako přílohu k masům. Na talířích posypeme mátou a obložíme dílky omyté limetky.