Kynuté koláčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 kostka Droždí
  • 250 g Máslo čerstvé
  • 600 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 g Tvaroh jemný
  • 250 g Cukr krupice
  • 400 g Mouka polohrubá
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1155 kcal
  • Sacharidy 167 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 332 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 92 g
  • Cholesterol 172.9 mg
  • Draslík 292.9 mg
  • Vláknina 11723.6 mg
  • Vitamín A 11723.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 48.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kvásek zaděláme z droždí, mouky, mléka, soli a cukru a necháme kynout. Spolu s ostatními přísadami vypracujeme tužší těsto a necháme je v teple kynout.

  • 2

    Lžící vykrájíme těsto a tvoříme kuličky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem.

  • 3

    Do každého kousku vymačkáme důlek, rozšlehaným vejcem pomažeme kraj a plníme tvarohem.

  • 4

    Koláčky pečeme dorůžova.

Komentáře k receptu