Pečený okoun s pomerančem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1200 g Okoun říční
  • 25 g Tymián čerstvý
  • 25 g Petržel - nať
  • 125 g Žampiony čerstvé
  • 40 g Šalotka
  • 10 g Pomerančová kůra
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý celý
  • 50 ml Pomerančová šťáva
  • 1 ks Pomeranče
  • 4 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 322 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 491 mg
  • Bílkoviny 60 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 352.2 mg
  • Vláknina 6277.5 mg
  • Vitamín A 6277.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 59.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do každého ryby uděláme z obou stran nožem 2 šikmé zářezy.

  • 2

    Lístky tymiánu a petržele odrhneme od stonků. V míse smícháme nakrájené žampiony, nasekanou šalotku, bílý vinný ocet, pomerančovou kůru a šťávu, lístky tymiánu a petržele, podle chuti pepř a sůl.

  • 3

    Polovinou houbové a bylinkové směsi dáme do břišní dutiny ryb.

  • 4

    Ryby dáme do vymazané zapékací mísy a povrch pokryjeme zbylou částí žampionové směsi.

  • 5

    Zakryjeme alobalem a necháme v chladu 4 hodiny marinovat.

  • 6

    Potom okouny 20-25 minut pečeme v předehřáté troubě při 180°C dozlatova. Ozdobíme plátky pomeranče, snítkami tymiánu a servírujeme.

Komentáře k receptu