Skopové maso s růžičkovou kapustou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Skopové maso přední
  • 100 g Cibule
  • 400 g Kapusta růžičková
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 30 g Česnek
  • 15 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 200 g Chléb celozrnný žitný
  • 80 g Slanina vepřová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 748 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 2098 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 133.6 mg
  • Draslík 658.4 mg
  • Vláknina 15782.5 mg
  • Vitamín A 15782.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Skopové maso nakrájíme na kousky o velikosti hlaviček růžičkové kapusty, cibuli pokrájíme nadrobno, slaninu na drobné kostičky, česnek prolisujeme, růžičkovou kapustu očistíme a omyjeme.

  • 2

    V hrnci rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli a osmahneme dozlatova. Přidáme maso, orestujeme a jamile pustí šťávu, osolíme, opepříme, přidáme polovinu česneku, zalijeme vodou a dusíme aspoň 1 hodinu. Nyní přidáme kapustu, druhou polovinu česneku, mouku rozmícháme v trošce vody a přilijeme k masu. Ihned promícháme a zvolna dovaříme. Hotový pokrm dochutíme solí, pepřem a podáváme s tmavým chlebem.

Komentáře k receptu