Lasagne s cuketou a lilky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 450 g Cuketa
  • 60 g Sýr Parmezán
  • 4.2 g Máslo bylinkové
  • 2.8 g Česnekové máslo
  • 225 g Mozzarella
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 6 plátek Lasagne
  • 6 dl Omáčka bešamelová
  • 6 dl Protlak rajčatový
  • 1 kg Lilek
  • 2.24 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 725 kcal
  • Sacharidy 95 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 301 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 7.8 mg
  • Draslík 592.6 mg
  • Vláknina 13116.7 mg
  • Vitamín A 13116.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na tenké plátky pokrájíme lilky a dáme je do cedníku. Posolíme a dáme stranou na 20 minut. Poté je necháme okapat a osušíme.

  • 2

    4 lžíce olivového oleje rozpálíme ve woku a osmahneme polovinu plátků lilku cca 7 minut. Poté osušíme a osmahneme takto zbývající lilky.

  • 3

    Na pánvi rozpustíme bylinkové a česnekové máslo, přidáme cukety nakrájené na kolečka a smažíme 6 minut, poté je vyjmeme a necháme na papírovém ubrousku okapat.

  • 4

    Polovinu plátků cuket a lilků dáme do zapékací mísy. Posypeme polovinou mozzarelly, zalijeme polovinou rajčatového protlaku a překryjeme 3 plátky lasagní. Zopakujeme postup, končíme lasagnemi.

  • 5

    Zalijeme bešamelovou omáčkou a posypeme parmezánem a oreganem.

  • 6

    V předehřáté troubě zapékáme 35 minut a poté ihned podáváme.

Komentáře k receptu