Polévka ze skopového masa se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Brambory
  • 10 g Sůl
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 500 g Skopové maso přední
  • 5 g Kmín drcený
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 100 g Fazolové lusky zelené
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 50 g Sádlo vepřové škvařené
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 dl Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 410 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 770 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 84 mg
  • Draslík 535.7 mg
  • Vláknina 5542.2 mg
  • Vitamín A 5542.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.9 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na sádle zpěníme cibuli nadrobno, přidáme na menší kousky nakrájené maso a opečeme ze všech stran. Zasypeme paprikou a kořením a ještě krátce orestujeme. Podlijeme vodou, osolíme a necháme vařit na mírném ohni asi 20 minut.

  • 2

    Oloupané, na kostičky nakrájené brambory uvaříme spolu se zelenými fazolkami v osolené vodě zvlášť, scedíme a přidáme do polévky. Vmícháme smetanu s moukou, povaříme ještě 15 minut do zhoustnutí a podáváme.

Komentáře k receptu