Polévka ze skopového masa s čočkou a cizrnou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Čočka jedlá
  • 250 g Skopové maso přední
  • 50 g Nudle vaječné
  • 5 g Mouka pšeničná hladká
  • 100 g Cizrna
  • 1 ks Celer bulvový
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 2 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 dl Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 590 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 224 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 60.5 mg
  • Draslík 925.5 mg
  • Vláknina 19357.8 mg
  • Vitamín A 19357.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.6 mg
  • Vitamín E 3.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso a omytý, okrájený celer nakrájíme na kostičky, oloupanou cibuli na jemno. Petrželovou nať omyjeme, jemně nasekáme, omytá rajčata oloupeme a rozmixujeme.

  • 2

    Ve větším hrnci rozpálíme olej, na něm osmahneme pokrájenou cibuli, kostičky masa a celeru. Pak přidáme petrželovou nať, ochutíme pepřem, zázvorem, skořicí, solí a důkladně promícháme. Nakonec ke směsi v pánvi přidáme rozmixovaná rajčata, znovu důkladmě promícháme. Zalijeme vodou, přisypeme opranou cizrnu, čočku, přikryjeme pokličkou a necháme přibližně hodinu vařit. Během vaření občas polévku zamícháme. Potom pokličku sejmeme, přisypeme nudle, zahustíme moukou, rozmíchanou v troše vody a vaříme ještě 20 minut. Podáváme teplé, posypané omytou nasekanou petrželkovou natí.

Komentáře k receptu