Pekařský řízek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1000 g Vepřový bok
  • 130 g Vepřová uzená plec
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 20 g Petržel - nať
  • 20 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 50 g Tuk
  • 80 g Vejce slepičí
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 15 g Sardelová pasta
  • 80 g Žemle tuková
  • 100 ml Víno bílé
  • 700 ml Voda pitná
  • 60 ml Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 701 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 66 g
  • Sodík 944 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 126.2 mg
  • Draslík 220.5 mg
  • Vláknina 536 mg
  • Vitamín A 536 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřový bůček opláchneme, zbavíme kostí a kůže a nakrájíme jej na plátky.

  • 2

    Plátky doširoka naklepeme a potřeme směsí syrového masa z uzené plece umletého spolu s žemlí vlhčenou v mléce, promíchanou s vyšlehaným máslem a vejci, sardelovou pastou a sekanou petrželovou natí. Směs osolíme a opepříme.

  • 3

    Plátky masa přeložíme na polovinu, aby vznikl tvar silnějších řízků. Naskládáme je do pekáče vymazaného tukem, mírně je osolíme, poprášíme moukou a prudce zapečeme. Podlijeme vodou a za občasného přelévání výpekem doměkka upečeme.

  • 4

    Nakonec řízky vyjmeme, šťávu přisolíme, přilijeme víno, převaříme a šťávu přecedíme na řízky.

Komentáře k receptu