Rybí filé v kečupové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 8 g Sůl
  • 600 g Filé rybí
  • 60 g Kečup
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 1 dl Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 357 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 912 mg
  • Bílkoviny 66 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 35 mg
  • Draslík 27.4 mg
  • Vláknina 270 mg
  • Vitamín A 270 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 64.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybí filé nasolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme na tácu asi 1 hodinu odležet v chladnu. Potom porce osušíme, obalíme v mouce a opečeme na rozpáleném másle z obou stran dozlatova. Vyjmeme na talíř a uchováme v teple.

  • 2

    Výpek na pánvi zředíme vínem a kečupem, přidáme smetanu smíchanou s moukou, promícháme a krátce povaříme.

  • 3

    Hotovou omáčkou přelijeme jednotlivé porce filé na talířích.

Komentáře k receptu