Hovězí pečeně na slanině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 300 g Cibule
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 75 g Slanina vepřová
  • 25 g Sůl
  • 100 g Tuk
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 1 g Nové koření celé
  • 750 g Hovězí maso zadní
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 248 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 1090 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 58.1 mg
  • Draslík 61.9 mg
  • Vláknina 1431.2 mg
  • Vitamín A 1431.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na větší kusy, opláchneme a protkneme polovinou dávky slaniny, osolíme, opepříme a opečeme na části tuku.

  • 2

    Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky, dozlatova osmažíme na zbylém tuku a mírně zalijeme vodou.

  • 3

    Do základu vložíme opečené maso, přidáme nové koření a maso dusíme pod poklicí doměkka.

  • 4

    Během dušení maso obracíme a přeléváme šťávou. Podle potřeby doléváme vodu.

  • 5

    Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, zasmažíme, zalijeme vodou a rozmícháme. Vaříme nejméně 20 minut.

  • 6

    Šťávu procedíme, dosolíme a přidáme zbylou slaninu, nakrájenou na malé kostičky a částečně roztavenou. Šťávu ještě krátce povaříme.

Komentáře k receptu