Fíkový chléb s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Mouka pšeničná hladká
  • 250 g Fíky čerstvé
  • 125 g Mandle
  • 150 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Droždí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Mléko odtučněné sušené
  • 4 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • 5 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 598 kcal
  • Sacharidy 104 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 287 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 396.6 mg
  • Vláknina 9236.8 mg
  • Vitamín A 9236.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.6 mg
  • Vitamín E 6.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Droždí nasypeme do mísy a zalijeme vlažnou vodou. Necháme pět minut rozpouštět a poté vše promícháme. Přidáme mouku, mléko, sůl, mandle, vejce, nasekané fíky a pořádně promícháme.

  • 2

    Těsto vyklopíme na pomoučený vál a hněteme minimálně 5 minut. Poté vrátíme zpět do mísy, přidáme pomerančovou šťávu, promícháme, zakryjeme utěrkou a dáme na teplé místo. Počkáme dvě hodiny, behěm kterých nám těsto vykyne.

  • 3

    Těsto rozdělíme na dva díly a z každého vytvarujeme kulatý chléb. Bochníky dáme na plech, přehodíme přes ně utěrku a počkáme hodinu na dokynutí. Pro lepší vzhled můžete nožem udělat na chlebu kříž. Nyní už jen stačí dát do trouby a péct 45 minut při teplotě 200 stupňů. Po vyndání z trouby ještě celý chléb pocukrujeme.

Komentáře k receptu