Pivovarský tokáň
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 684 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 66 g
 - Sodík 1634 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 81.5 mg
 - Draslík 244.1 mg
 - Vláknina 1247.2 mg
 - Vitamín A 1247.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřový bůček opláchneme a zbavíme kostí a kůže. Nakrájíme jej na silnější nudle.
 - 
                                2
Maso společně s drobně nakrájenou cibulí osmahneme na tuku dočervena. Přidáme utřený česnek, osolíme, opepříme, přidáme nové koření a podlijeme vodou. Pod poklicí dusíme doměkka. Během dušení masem mícháme a doléváme teplou vodou.
 - 
                                3
Téměř měkké maso zasypeme prosátou strouhankou, zalijeme pivem a dodusíme.
 - 
                                4
Při podávání jednotlivé porce posypeme strouhaným uzeným sýrem a omytou, jemně nasekanou petrželovou natí.