Makrela na špenátu
Suroviny
- 400 g Špenát listový čerstvý
 - 1 kávová lžička Kmín drcený
 - 0.5 kávová lžička Kardamom
 - 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 2 ks Cibule
 - 4 ks Makrela obecná
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 špetka Sůl
 - 8 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Potočnice
 - 0.18 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 701 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 147 mg
 - Bílkoviny 73 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 240 mg
 - Draslík 745.9 mg
 - Vláknina 7580.1 mg
 - Vitamín A 7580.1 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 50.4 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli nakrájíme a na rozpáleném oleji osmahneme dozlatova. Přidáme utřený česnek, nadrobno pokrájenou papriku a nasekanou potočnici. Ochutíme solí, vším kořením a vmícháme nasekaný spařený špenát.
 - 
                                2
Krátce podusíme, vložíme naporcované ryby, mírně podlejeme a dusíme doměkka. Ihned podáváme.