Hovězí pečeně pikantní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Brambory vařené
  • 120 g Cibule
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 3 g Bobkový list
  • 3 g Nové koření celé
  • 20 g Feferony
  • 15 g Paprika mletá sladká
  • 3 g Pepř černý celý
  • 250 g Zelenina nakládaná
  • 5 g Paprika mletá pálivá
  • 40 g Olej rostlinný
  • 20 g Jíška hotová tmavá
  • 300 ml Víno červené
  • 800 ml Hovězí vývar základní
  • 3 ml Ocet vinný červený
  • 5 ml Omáčka sojová pikantní
  • 1 kg Hovězí maso zadní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 464 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 1458 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 96.7 mg
  • Draslík 673.2 mg
  • Vláknina 10825.7 mg
  • Vitamín A 10825.7 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.7 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso vcelku lehce naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka osmahneme ze všech stran v rozpáleném oleji. Cibuli nakrájíme nadrobno, feferonku na slabé nudličky. Maso vyndáme, do oleje nasypeme cibuli s feferonkou, orestujeme, zasypeme mletou sladkou i pálivou paprikou, promícháme, přelijeme do pekáče, přiložíme maso, podlijeme vínem, okořeníme novým kořením, celým pepřem, bobkovým listem, osolíme, opepříme a dáme péct. Asi po půl hodině, kdy se víno téměř odpaří, podlijeme vývarem, přidáme nakládanou zeleninu, dochutíme octem, sojovou omáčkou a dopečeme. Občas podlijeme vývarem.

  • 2

    Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, šťávu v pekáči zahustíme jíškou, chvíli povaříme a odstavíme.

  • 3

    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Komentáře k receptu