Hovězí pečeně na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Brambory vařené
  • 120 g Cibule
  • 70 g Kedlubna
  • 70 g Mrkev kořen
  • 8 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 2 g Bobkový list
  • 5 g Nové koření celé
  • 2 g Muškátový oříšek
  • 3 g Pepř černý celý
  • 40 g Olej rostlinný
  • 70 g Petržel kořen
  • 60 g Hořčice
  • 25 g Jíška hotová tmavá
  • 200 ml Víno červené
  • 700 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kg Hovězí maso zadní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 449 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 1256 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 96.7 mg
  • Draslík 585.4 mg
  • Vláknina 7776.3 mg
  • Vitamín A 7776.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.9 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme nadrobno, očištěnou kedlubnu, mrkev, petržel nastrouháme nahrubo.

  • 2

    Hovězí maso vcelku nasolíme, opepříme a zprudka osmahneme vcelku v rozpáleném oleji. Přisypeme cibuli se zeleninou, orestujeme, vše přendáme do pekáčku, podlijeme vývarem, okořeníme novým kořením, mletým muškátem, bobkovým listem, celým pepřem, vložíme do trouby a dáme péct.

  • 3

    Po hodině přilijeme víno, zahustíme jíškou a dopečeme. Maso vyndáme, naporcujeme, do šťávy přimícháme hořčici, provaříme a odstavíme.

  • 4

    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Komentáře k receptu