Karbanátky jehněčí s mátou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Jehněčí maso mleté
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • 3 polévková lžíce Okurka salátová
  • 1 polévková lžíce Máta
  • 4 polévková lžíce Jogurt krémový bílý natur
  • 3 polévková lžíce Mátové želé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 308 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 310 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 63.9 mg
  • Draslík 277.7 mg
  • Vláknina 1639 mg
  • Vitamín A 1639 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do velké mísy dáme mleté jehněčí maso a promícháme s nasekanou cibulí, polovinou mátového želé a strouhankou. Osolíme, opepříme a vytvoříme pevnou směs.

  • 2

    Směs rozdělíme na 4 díly a z každého vytvarujeme karbanátek. Přikryjeme fólií a necháme v lednici 30 minut.

  • 3

    Rozpálíme gril, na mřížku grilu položíme fólii na pečení a navrch dáme karbanátky. Grilujeme 8 minut z každé strany.

  • 4

    V misce smícháme jogurt, čerstvou mátu, nakrájenou okurku a zbylé mátové želé. Přikryjeme a dáme vychladit do lednice.

  • 5

    Karbanátky necháme okapat a podáváme teplé se zálivkou.

Komentáře k receptu