Pěna s citronem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 381 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 37 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 82.5 mg
 - Draslík 132.2 mg
 - Vláknina 4700 mg
 - Vitamín A 4700 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 38.5 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sladké víno smícháme s nastrouhanou kůrou, vymačkanou šťávou z jednoho citronu a s cukrem. Zamícháme. Necháme stát asi 15 minut, až se cukr rozpustí, občas zamícháme.
 - 
                                2
Z druhého citronu okrájíme kůru v dlouhých nudličkách. Blanšírujeme ji v nádobě s horkou vodou 1 minutu. Ocedíme, propláchneme pod tekoucí vodou, otřepeme a odložíme stranou.
 - 
                                3
Ušleháme smetanu na hustou šlehačku. Postupně přidáváme za stálého šlehání ochucené víno, směs musí zůstat hustá.
 - 
                                4
Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně jej vmícháme do vinné šlehačky. Upravíme lžící do vysokých sklenic a povrch každé porce ozdobíme nudličkou citronové kůry. Ihned podáváme.