Vepřový měšec po kaplicku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 150 g Cibule
  • 80 g Anglická slanina
  • 100 g Slanina vepřová
  • 1000 g Vepřová kýta
  • 200 g Vepřová plec
  • 30 g Sůl
  • 200 g Játra vepřová
  • 100 g Tuk
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 80 g Vejce slepičí
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 80 g Žemle tuková
  • 1 g Zázvor mletý
  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 521 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 1558 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 197 mg
  • Draslík 552.7 mg
  • Vláknina 714 mg
  • Vitamín A 714 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou kýtu opláchneme a nakrájíme na plátky, které naklepeme doširoka.

  • 2

    Vepřové maso opláchneme a semeleme spolu se žemlí částečně namočenou ve vývaru. Osolíme, přidáme zázvor a promícháme se žloutky.

  • 3

    Plátky masa směsí potřeme a do středu naskládáme na malé kousky nakrájená vepřová játra a anglickou slaninu, které jsme osmažili na části tuku. Přidáme ještě na kousky nakrájený vařený bílek, náplň osolíme a opepříme. Plátky upravíme do tvaru měšce a kraje svážeme nití.

  • 4

    Slaninu očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Necháme ji částečně roztavit v druhé části tuku, přidáme jemně nakrájenou cibulku a vše osmahneme dorůžova.

  • 5

    V tomto základu opečeme měšce, podlijeme je teplým vývarem a pod poklicí dusíme doměkka. Během dušení maso obracíme, přeléváme šťávou a podléváme vývarem.

  • 6

    Měkké maso vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, zasmahneme, rozředíme vlažným vývarem, rozmícháme a povaříme.

  • 7

    Nakonec vložíme měšce do provařené šťávy a vše krátce podusíme.

Komentáře k receptu