Pizza margherita
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 698 kcal
- Sacharidy 94 g
- Tuky 25 g
- Sodík 433 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 29.6 mg
- Draslík 220 mg
- Vláknina 8535.5 mg
- Vitamín A 8535.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Z cukru, droždí a 90 ml vody necháme vzejít kvásek. Mouku smícháme se solí, olejem, zbytkem vody a kváskem. Vypracujeme v hladké nelepivé těsto. 
- 
                                2Mísu vymažeme olivovým olejem a vyválíme v ní těsto. Poté necháme přikryté 1,5 hodiny kynout. 
- 
                                3Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly a každý z nich vyválíme na kolo o průměru 30 cm. Přendáme na pomazaný a kukuřičnou moukou posypaný plech. Těsto potřeme rajčatovou omáčkou připravenou z rozmixovaných rajčat, bazalky, česneku, passaty a dvou lžiček olivového oleje. Dle chuti osolíme a opepříme, posypeme nakrájenou mozzarellou a nasekanou bazalkou. Vše pokapeme olejem. 
- 
                                4Necháme péct cca 15 minut. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        